.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
ياران روحاني در مجلس متحد مي‌شوند؟

مسعود پزشكيان، عثماني، مويد صدر، پيرموذن، پورفاطمي، مطهري، محجوب، تابش، تاجگردون و مهدي سنايي، همين 10نفر كه بعد از استعفاي مهدي سنايي، جمع كوچكشان كوچك‌تر هم شده است، اصلاح‌طلبان مجلس نهم هستند؛ البته با چند درجه تخفيف چراكه بعضي از اين افراد خود را اصلاح‌طلب نمي‌دانند و برخي اصلاح‌طلبان هم اين افراد را! با اين حال وقتي دولت روحاني آغاز به كار كرد، در مجلس آنقدرها هم تنها نبود. اكثريت وزيران روحاني توانستند از مجلس اصولگرا راي اعتماد بگيرند. حسن روحاني معتقد بود فرزند مجلس است و راه صحبت با نمايندگان را مي‌داند. نمايندگان نيز از حضور يك نماينده سابق در كسوت رياست‌جمهوري استقبال مي‌كردند.

 گرچه هم آيت‌ا... هاشمي و هم سيد‌محمد خاتمي، پيش از رياست‌جمهوري بر صندلي نمايندگي تكيه زده بودند و اين تنها محمود احمدي‌نژاد بود كه در انتخابات مجلس ششم شكست خورده بود. در همان روز معرفي وزرا مشخص بود برخي نمايندگان از اين دولت راضي نيستند. افرادي كه تا چند روز قبل دوستان و نزديكانشان را در مديريت پست‌هاي حساس مملكت مي‌ديدند اكنون شاهد خروج آنها و جايگزين شدن مديراني از جنس اعتدال بودند. مشكل اما فقط اين نبود. مردان روحاني به صندلي رسيده و نرسيده گزارش مي‌دادند؛ گزارش‌هايي كه حاكي از فساد برخي مديران و برخي پرونده‌هاي مجهول در حوزه‌هاي تحت مديريتشان. با این گلايه‌ها بالاخره بابك زنجاني و فردي از نزديكان دولت دهم بازداشت و برخي نمايندگان ناراضي در مجلس بيشتر ناراضي شدند. هر چه وزيران بيشتر گفتند، رفت و آمدشان به مجلس بيشتر شد. شنيده شد كه يك بار لاريجاني هم اين افراد را از اين رفتار حذر داشته و برخي ديگر از اصولگرايان همچون باهنر نيز تاكيد كردند اينان كه بر طبل سوال و احضار مي‌كوبند از جريان اصلي اصولگرايي نيستند. افرادي كه گرچه تعدادشان براي سوال و حتي استيضاح از وزيران كافي است اما اكثريت نيستند و هنوز مي‌ترسند تا وزيري را استيضاح كنند، گرچه دنبال فرصت براي اعمال نظرات خود در دولت مي‌گردند و با هر انتصابي و هر خبري، وزيري را به بهارستان مي‌كشانند.

ياران روحاني متحد مي‌شوند

اين تحركات موجب شد تا ياران روحاني متوجه ضرورت انسجام شوند. با اينكه مخالفان اصلاحات سعي كردند با «وكيل الدوله» خواندن اين نمايندگان مانع تاسيس اين فراكسيون شوند اما بالاخره روز گذشته برخي افراد مستقل براي حمايت از دولت تدبير جدي‌تر وارد عرصه شدند. 31درصد نمايندگان مجلس، در زمان انتخابات در ليست جبهه پايداري و جبهه متحد اصولگرايان قرار نداشتند و به عنوان مستقل وارد مجلس شدند. افرادي كه اگر منسجم شوند، بزرگ‌ترين فراكسيون پارلمان خواهند شد. ابراهيم نكو، عابد فتاحي و احمد شوهاني از جمله نمايندگان مستقلي هستند كه پيشتاز تشكيل اين فراكسيون هستند.

 آنگونه كه فتاحي مي‌گويد: طبيعي است كه لاريجاني دوست ندارد فراكسيون متبوعش تحت‌الشعاع فراكسيون حاميان دولت قرار بگيرد و به همين دليل مخالف تشكيل اين فراكسيون است. ما براي علي لاريجاني به عنوان رئيس مجلس احترام قائليم اما او نمي‌تواند نماينده‌اي را از حق قانوني خود منع كند.

 فتاحي پيش‌بيني كرده اين فراكسيون حدود 100نماينده داشته باشد. با اين حال از فشارها به اين فراكسيون از همان زمان كه بحث تشكيل فراكسيون نمايندگان مستقل و اصلاح‌طلب در مجلس مطرح شد، گله دارد. وی معتقد است: حتي ممكن است برخي افراد در ميانه راه از عضويت در اين فراكسيون انصراف دهند اما ما عزممان را جزم كرديم تحت هر شرايطي اين فراكسيون را تشكيل ‌دهيم حتي اگر 10 نفر باشيم و همه با ما مخالف باشند. ابراهيم نكو، نماينده رباط‌كريم روز گذشته از برگزاري جلسات شوراي مركزي فراكسيون اعتدال خبر داد.

 وي با بيان اينكه شوراي مركزي فراكسيون اعتدال داراي 40 عضو است، گفت: شوراي مركزي در جلسات خود خط‌مشي و مرامنامه فراكسيون را تهيه و تدوين مي‌كند؛ دوستان حاضر در شورا هر كدام گوشه‌اي از كار را گرفته و مسائل را پيش مي‌برند. این نماينده مجلس اضافه كرد: نشست رسمي فراكسيون اعتدال براي اعلام موجوديت در آينده برگزار خواهد شد، پس از آغاز به كار فراكسيون، مجمع عمومي و هيات رئيسه نيز تشكيل خواهند شد. وي درباره مديريت جلسات شوراي مركزي هم گفت: دوستان جلسه را مديريت مي‌كنند اما به دليل اينكه ما اعتقاد داريم در فراكسيون اعتدال اعضا با يكديگر برابرند تا زمان برگزاري مجمع عمومي امور را با يكديگر به پيش خواهيم برد. نكو همچنين يونس اسدي، علي مطهري و احمد شوهاني را از جمله اعضاي اين فراكسيون عنوان كرد.

شوهاني نيز خبر از عضو‌گيري قريب‌الوقوع اين فراكسيون داد؛ فرم‌هاي عضويت نمايندگان در فراكسيون جديد مجلس آماده شده و به زودي بين نمايندگان توزيع مي‌شود. وي درباره فعاليت مطهري هم گفت: روي نام فراكسيون بحث دارد وگرنه از اعضاي فعال فراكسيون است.

 نماينده ايلام در پاسخ به اين سوال كه علت مخالفت‌ها با جريان سوم مجلس چيست؟ تصریح کرد: كساني كه به دنبال تخريب فعالان تشكيل فراكسيون جديد مجلس هستند از اعلام موجوديت فراكسيون اعتدال مي‌ترسند، زيرا احتمال اينكه فراكسيون اعتدال تبديل به فراكسيون اكثريت مجلس شود وجود دارد و حتي اگر اين فراكسيون اكثريت نباشد، تعداد زيادي از اعضاي فراكسيون رهروان به فراكسيون اعتدال مي‌آيند. /250


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000292393
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.01 seconds.